Welke Superfoods Kun Je Op De Markt & Supermarkt Kopen?

27/12/2017 Uit Door admin

Als je geen budget hebt om deze superfoods aan te schaffen in een gespecialiseerde superfood shop dan is het een goede stap om te beginnen met gezonder en bewuster eten. Veel superfoods kun je namelijk gewoon in de supermarkt, op de markt of in een natuurwinkel kopen zoals:

Geelwortel/curcuma/Kunjit

Een sterke anti-oxidant, ontstekingsremmer, kankerremmer en helpt Alzheimer voorkomen. Ook erg goed voor je gal en lever.

Pure chocolade (minimaal 72% cacao)

chocolade repen, vaak te koop in natuurwinkels

Oregano

Sterke ontstekingsremmer en anti-oxidant

Kaneel

Sterke anti-oxidant en gunstig voor bloedsuikerspiegel

Lijnzaad en lijnzaadolie

Kankerremmer en plantaardige bron van omega 3

Biologische uien en wortelen

Zeer betaalbaar en helpen je lichaam schoon te houden en tevens kankerremmend

Pompoen

Pompoen bevat vitamine A, B2, E, B5, B1, B3, B11 (oftewel foliumzuur). Bovendien zit pompoen ook vol met mineralen zoals koper, ijzer, kalium, fosfor, magnesium en zink.
Pompoen is een natuurlijke ontstekingsremmer, de anti-oxidanten in pompoen schakelen vrije radicalen uit.

Sardientjes

Betaalbare vis bomvol omega 3 vetzuren en calcium. Bevat ook RNA, een stof die helpt om DNA te repareren.

Eieren

Een natuurlijke multivitamine. Eieren zitten bomvol voedingsstoffen en zorgen voor een vol gevoel zodat je minder zal snacken. Eieren bevatten B vitamines, zink en koper. Onderzoek heeft uitgewezen dat eieren niet je cholesterol verhogen (zoals ons vroeger werd verteld).

Walnoten en pecannoten

Goede bron van vitamine E en omega 3. Goed voor je hart- en bloedvaten.

Koude persing olijfolie

Olijfolie is een sterke ontstekingsremmer en goed voor je maag/darmen. Geldt alleen voor ‘koud’ gebruik, zodra je olijfolie gaat verhitten boven de 45 graden (erin bakken dus) verbranden de goede stoffen en bij te hoge temperaturen kunnen er zelfs gifstoffen vrijkomen.

Havermout

Bevat veel ijzer en zink, verteert langzaam en levert veel energie (goed om te gebruiken als je wilt afvallen), bevat veel vezels en is goed voor je cholesterol.

Groene thee

Bomvol anti-oxidanten, effectief bij minimaal 5 kopjes per dag. Groene thee helpt ook bij het verbranden van vet (als je minimaal 5 kopjes per dag drinkt).