Recept Pompoen Met Geitenkaas & Couscous, Gezond & Heerlijk!

Pompoen is een superfood groente. Pompoen bevat vitamine A, B2, E, B5, B1, B3, B11 (oftewel foliumzuur). Bovendien zit pompoen ook vol met mineralen zoals koper, ijzer, kalium, fosfor, magnesium en zink.
Pompoen is een natuurlijke ontstekingsremmer, de anti-oxidanten in pompoen schakelen vrije radicalen uit. Kortom ook pompoen mag gerust een superfood genoemd worden.

Pompoen is volop verkrijgbaar in de herfst en daarom nu ook een goedkope superfood!

Onderstaand recept is echt superlekker en heel makkelijk te maken.

Wat gaat er in het recept?

  • ui
  • knoflook
  • blik tomatenblokjes (je kunt natuurlijk ook verse tomaten ontvellen en die gebruiken, maar een blik tomaten is wel zo makkelijk op
  • een doordeweekse dag 🙂
  • pompoen
  • gedroogde pompoenpitten
  • peper en zout (uit de molen vind ik het lekkerst)
  • beetje water
  • geitenkaas (met of zonder honing, smaakt allebei, die met honing geeft een zoet tintje aan het geheel)
  • parel couscous (gerecht smaakt ook prima bij pasta)

Snijdt de ui en de knoflook, schil en snijdt de pompoen (als iemand nog een handige manier weet om een pompoen te schillen en te snijden zonder jezelf levensgevaarlijk te verwonden … laat het me weten).
Fruit vervolgens de ui en knoflook in een hapjespan in een beetje olijfolie.
Voeg de stukken pompoen (blokjes van ongeveer 2 cm) toe, bak even mee. Gooi de pompoenpitten erbij, ook even meebakken.
Doe dan het blik tomaten erbij, zout en peper naar smaak toevoegen. Beetje water erbij doen en op een zacht vuurtje alles in een half uurtje gaar pruttelen.
Breng ruime hoeveelheid water aan de kook en kook de couscous (zie ook de gebruiksaanwijzing op de couscous die je gebruikt.

Als alles klaar is op een bord scheppen en de geitenkaas verdelen over de pompoen.
Eet smakelijk!