Rauwe Biologische Cacao Kopen Voordelig Online In Onze Webshop!

27/12/2017 Off By admin

Rauwe, biologische cacao bevat per gram de meeste anti-oxidanten van alle voedingsmiddelen ter wereld. Het bevat zelfs meer anti-oxidanten dan Acai- bessen of poeder, mangosteen en (blauwe) bosbessen.
Het normale cacaopoeder die je gewoon bij elke supermarkt kan kopen is gebrand. Dit betekent dat de cacaonibs (kleine brokjes pure cacao) eerst verhit en daarna pas gemalen geworden tot poeder. Door die verhitting gaan er veel mineralen en enzymen verloren. Ook wordt door die verhitting de aanwezige caffeïne versterkt waardoor veel mensen last kunnen krijgen van hartkloppingen of een verhoogde bloeddruk. Net als bij het drinken van zwarte, sterke koffie. In gewone ‘supermarkt’ cacao zitten koolstof verbindingen die kankerverwekkend kunnen zijn, deze ontstaan tijdens het branden van de cacao.
Rauwe cacao is alleen om die reden al veel gezonder …. maar er is meer:

Rauwe cacao bevat magnesium

Cacao is de nummer één leverancier van magnesium. Magnesium ondersteunt hart en bloedvaten, het verhoogt de weerstand tegen stress en spanning. Het helpt je geheugen te verbeteren en vergroot je concentratievermogen. Een tekort aan magnesium kan diverse klachten geven zoals bijvoorbeeld stress, depressies, spanningen, geestelijke vermoeidheid, spierkrampen, hoge bloeddruk, slapeloosheid, hoofdpijn.

Tryptofaan en serotonine

Tryptofaan is de grondstof voor serotonine. Serotonine is de primaire neurotransmitter in het menselijk lichaam en maakt ons beter bestand tegen stress en zorgt voor een goed humeur. Tryptofaan en serotonine zijn ook belangrijk voor een goede nachtrust (serotonine is weer de grondstof voor melatonine, het stofje dat ervoor zorgt dat we lekker slapen).
Zwavel

Zwavel zorgt voor sterke nagels, dikker en gezond haar en een glanzende huid. Het heeft een ontgiftende werking op de lever en ondersteunt een gezonde werking van de alvleesklier.
Zink

Zink speelt een belangrijke rol bij het ondersteunen van het imuunsysteem, de lever en de huid.
Vitamines A, B, C, D en E

Cacao zit verder boordevol vitaminen. Zo krijg je met 30 gram rauwe cacao al meer dan 20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnen!
Verder bevat rauwe cacao o.a. ook nog ijzer, koper, chroom en is het zeer vezelrijk en daarmee erg goed voor het spijsverteringsstelsel.
Misverstanden over rauwe cacao

De meeste mensen beweren dat er veel caffeïne in zit en dat je puistjes krijgt van cacao. Alleen puistjes en acné worden niet veroorzaakt door de cacao maar door de toegevoegde suikers, vetten en/of lactose die in normale chocoladerepen zit. Rauwe cacao bevat ook maar een kleine hoeveelheid caffeïne; aan commerciële chocola wordt daarentegen vaak extra caffeïne toegevoegd.
Wat kun je met rauwe cacao?

Je kunt heel veel met cacao:

  • door je smoothie
  • zelf chocola maken (recept volgt 🙂
  • cacao nibs eten als snack
  • cacao nibs fijn stampen en als broodbeleg gebruiken
  • met warm water en kokosbloemsuiker mengen en drinken als lekkere chocolademelk

Rauwe cacao koop je o.a. bij ons hier!