Lucumapoeder, een zoetstof vol met antioxidanten!

27/12/2017 Uit Door admin

Lucuma is een vrucht uit de Peruaanse Andes. De vrucht staat ook wel bekend als het Inca goud. De vrucht valt op natuurlijke wijze van de boom als ze rijp is, waarna ze nog enkele dagen doorrijpen op de grond en haar optimale smaak ontwikkelt. Na het geduldig wachten tot dit rijpingsproces is voltooid, wordt de vrucht gepeld, het vocht eruit gehaald en tot slot vermalen tot een fijn poeder.

Lucuma is als vrucht moeilijk te krijgen in Europa, daarom is het hier vooral in poedervorm te koop als superfood.
Lucumapoeder is zeer rijk aan vezels en bevat pro-vitamine C. Lucumapoeder is rijk aan antioxidanten. Het bevat ook vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3, bèta-caroteen, ijzer, calcium en fosfor.

Wat doet lucuma poeder?

  • ontstekingsremmend
  • versterkt het immuunsysteem
  • stimuleert snelle helig van wonden
  • helpt tegen veroudering van de huid

Lucumapoeder heeft heel weinig invloed op de bloedsuikerspiegel. Lucuma is ook zeer gezond voor zwangere vrouwen die borstvoeding willen geven.
Lucumapoeder heeft een fantastische smaak en is niet voor niets de meest populaire smaak voor ijs en desserts in Zuid Amerika. Lucuma geeft een heerlijke zoete, vanille en karamelachtige smaak aan smoothies, yoghurt, tussendoortjes, dranken, ijs en andere gerechten. In sommige recepten kan lucumapoeder ook gebruikt worden als een gezonde suikervervanger, zoals bijvoorbeeld in cakejes.
Zelf gebruik ik het in smoothies, yoghurt en chocalademelk (gemaakt met rauwe cacao poeder).

Voor zover ik weet zit er geen limiet op het gebruik van lucumapoeder, ik gebruik ongeveer 3 a 4 schepjes (het schepje dat in een pot Mattison zit) per dag in diverse drankjes/yoghurt. Zeker in een smoothie met rauwe cacaopoeder geeft het een extra dimensie, het haalt de bittere smaak van de cacao van je smoothie.

Online kunt u veel recepten die u met Lucuma poeder kunt maken.