Chlorella Kopen, Voordelig in Onze Webshop!
27/12/2017Wat is chlorella?
Chlorella klinkt een beetje vies maar is één van de gezondste voedingsmiddelen en een topper onder de superfoods. Chlorella betekent letterlijk “klein groen blaadje”, het heeft geen wortel, stam of blad zoals andere plantsoorten. Het is een groene eencellige alg die voornamelijk wordt gekweekt in zoetwatervijvers.
Clorella is al heel lang populair in Japan en begint nu hier ook bekend te worden. Voornamelijk vanwege de geweldige eigenschappen van chlorella:
- het filtert effectief giftige stoffen uit je lichaam
- Chlorella Groei Factor (CGF) versnelt het herstel van beschadigt weefsel (Chlorella verviervoudigt zichzelf iedere 20 uur)
- vertraagt het verouderingsproces (houdt je huid fris en jong)
- helpt de spijsvertering (voorkomt constipatie)
- helpt tegen slechte adem
- het bevat een hoog gehalte chlorofyl (dit zit in iedere groene bladgroente, chlorophyl kan in het lichaam omgezet worden in hemoglobine), helpt bij bloedarmoede
- versterkt je maag en darmen
- bevat gemiddeld 58% plantaardig eiwit (kan dus gebruikt worden als vleesvervanger)
- bevat meer calcium dan melk (1 eetlepel geeft 120% van dagelijks aanbevolen hoeveelheid)
- reguleert de bloedsuikerspiegel (voorkomt eetbuien)
- werkt cholesterol verlagend
- helpt tegen vermoeidheid
- versterkt het immunsysteem
- hoog vitameine B12 gehalte
- verder bevat chlorella vitamine A, foliumzuur, niacine, zink, ijzer.
Hoe kun je chlorella gebruiken?
Chlorella is verkrijgbaar in capsules/pillen en in poedervorm, de zogenoemde chlorella poeder. Het is te koop in onze online superfood store. Chlorellapoeder kan je makkelijk door drankjes (sap of yoghurt) en smoothies doen (je smoothie krijgt dan wel een spinazie-groene kleur). Chlorellapoeder kun je ook door warme of gebakken gerechten doen. Let wel op waar je bij doet, chlorella is niet smaakloos! Zelf vind ik poeder handiger, dat kun je makkelijker overal ingooien.
Ik maak zelf regelmatig een chlorella omelet: 2 eieren, knoflook, oregano, 2 schepjes chiazaad, 1 schepje chlorella, klein beetje geitenmelk in een kom. Even klutsen, in de koekenpan bakken met een klontje kokosolie en nog een handje pompoenpitten erover. Het ziet er een beetje vreemd uit zo’n groene omelet, maar wel lekker! Als lunch met of zonder volkoren brood …
Het is aan te bevelen om niet meer dan 10 gram per dag te gebruiken. Als je meer gebruikt dan zou je last kunnen krijgen van moeheid of hoofdpijn. Als je het gaat gebruiken als onderdeel van een detox kuur kun je sowieso de eerste dagen last hebben van moeheid, hoofdpijn en sufheid. Dit wordt veroorzaakt door de gifstoffen die ineens vrijkomen. Bouw daarom de dosering langzaam op, zodat je lever de tijd heeft om de gifstoffen af te voeren.
Het is trouwens goed om chlorella niet constant te gebruiken, je lichaam kan er aan gaan wennen waardoor de werking van chlorella afneemt. Chlorella is ook niet geschikt voor zwangere vrouwen, de gifstoffen die chlorella losmaakt kunnen slecht zijn voor de baby.
Wat is het verschil tussen chlorella en spirulina?
Chlorella is een zoetwateralg en spirulina is een micro-organisme dat groeit in zoutwater (ten onrechte wordt spirulina bestempelt als een zoutwateralg). Spirulina is meercellig, chlorella heeft een eencellige structuur. Chlorella is een zeer sterke ontgifter, terwijl spirulina een stuk milder is. Chlorella bevat een hogere dosis chlorofyl. Lees meer over spirulina in het volgende artikel (volgt).