Chia Zaad Kopen Voordelig In Onze Webshop!

27/12/2017 Uit Door admin

Chia zaad wat is het en welke voordelen heeft het eten van chiazaden?

Chia betekent ‘kracht’ en dat is 1 woord de definitie voor chia zaad. Door de Maya’s en Azteken werden chiazaden gebruikt als krachtvoedsel, soldaten konden een hele dag lopen op een handvol chiazaden!

Chiazaad heeft 4 belangrijke eigenschappen:

  • Omega 3 vetzuren: bevat het hoogste percentage omega 3 vetzuren wat te vinden is in natuurlijke producten
    vezels: de zaden bevatten meer vezels dan bijvoorbeeld lijnzaad
  • Anti-oxidanten: bevat zo’n 30% meer anti-oxidanten dan blauwe bessen
    proteinen en mineralen: bestaat voor 23% uit proteïnen en bevat belangrijke mineralen zoals calcium (6x meer dan in melk), magnesium en ijzer

Chia zaad helpt bij afvallen!

Chia zaden zijn het perfecte voedsel als je wilt afvallen. Chia zaad absorbeert namelijk tot 9 keer zijn lichaamsgewicht aan water/vocht. En vanwege het makkelijke gebruik en de enorme hoeveelheden vezels geeft chia je een vol en verzadigd gevoel. 100 gram chia zaden bevat slechts 137 calorieën terwijl het maar liefst 4 gram aan proteïnen oplevert en 11 gram aan vezels. De vezels zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel laag blijft en de mineralen in chia zaden zorgen ervoor dat je lichaam wel de voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft!
Chiazaad vertraagt de opname van complexe koolhydraten. Dit resulteert in minder pieken in de bloedsuikerspiegel en minder trek in zoetigheid.

Meer voordelen van chiazaden

Chia zaden is zitten boordevol anti-oxidanten. Ze neutraliseren de zogenaamde vrije radicalen, waardoor je veroudering van je huid en organen tegengaat!
De vezels zorgen ervoor dat je darmen en je spijsvertering op gang blijven en helpen het afval door je darmen heen naar buiten te werken. Als je de zaden weekt in water ontstaat er een gel. Deze gel werkt helend voor voor gevoelige of beschadigde darmen of mensen met spijsverteringsproblemen.
Chia zaden zijn super geschikt om mee te koken. De meeste recepten adviseren om ze te gebruiken als alternatief voor boter door ze eerst te weken (en dan de gel te gebruiken). Je kan ze natuurlijk ook rauw door het beslag mengen, lekker crunchy. De zaden veranderen de geur of smaak van je eten niet!
Ook lekker in appeltaart (mix het zaad met de appels), in een smoothie of in je dagelijkse diner. Ik gooi 2 eetlepels door mijn zelfgemaakte pastasaus.

Chia zaden zijn veilig om iedere dag te eten, ze zijn 100% natuurlijk en vrij van chemicaliën of kunstmatige toevoegingen. Je kunt wit of zwart chiazaad kopen, er is geen aangetoond verschil tussen de twee.
U kunt organische chiazaden bij ons kopen op deze pagina!